Welcome to all Beloved Friends

Feel free to explore my blog and feel comfortable to give comment but if you don't like I can't force you the exit door is OPEN

APAKAH SALAHKU!!!!!!!

Thursday, 5 May 2011


Kecik mempunyai 2 lagi org adik beradik yang telah terpisah untuk selamanya.....cerita nie mungkin berbelit-belit tapi nak ceritakan kebenaran nya terpaksa jugak tulis panjang2 sikit.....

minggu lepas kc diberitahu oleh seorang kakak nie yg kawan dia cuba nak selamatkan beberapa kucing yang ditangkap oleh DBKL sebelum dibunuh.....jadi kc cari lah org yang nak amik kucing nie dah jumpa cuma belum amik je kucing2 nie smua.....
yang nak diselamatkan ialah (long hair/medium hair/short hair).harga seekor dikenakan bayaran sebanyak RM15 oleh DBKL untuk duit menangkap kucing2 nie. hari jumaat lepas akak tu call kc untuk bgitau yang kwn dia dah hantar kucing2 tu semua kat umah dia dan kc boleh dtg amik.....jadi kc pun pergi lah mlm sabtu tu dgn penat nye tapi disbbkan atas dasar keperihatinan sabor je....bila kc sampai kat umah akak tu kc pun tertanya2 mane si kucing siam nie sbb akak ckp ade kucing siam cantik yang ditangkap oleh DBKL.....tiba2 akak tu ckp "minta maaflah kc kucing siam dah takde tak sempat nak diselamatkan DBKL dah bunuh pun" benggang jugak akak tu...yg kc hairan kenape tak boleh tunggu bukan ke dah buat janji temu dan booking dan semua tu dah comfirm takkan tak boleh tunggu kot bukan nye nak lari mane pun.....Lgi satu kucing2 yang kc amik semua nie mcm bukan kucing jalanan tapi mcm kucing perumahan yang ade tuan empu nye....kenape kc ckp camni sbb kucing2 nie nampak bersih dan tak kotor pandai berak kat pasir tak payah dibagitau pun dan tau mkn cats food.....kwn kakak yg pergi amik kucing kat DBKL tu nangis bile tgk keadaan kucing2 yang ade kat sana kerana menunggu nasib yang pasti menemui ajal nya.....

kc ingin bertanya pada smua wajarkah kucing2 yang sihat nie ditangkap dan dibunuh besar sangatkah kesalahan si comel nie jika dibandingkan penjenayah2 yang ada..... kc hormat kepada majlis bandaraya jasin walaupun mereka tangkap kucing2 yang berkeliaran tertapi mereka TIDAK MEMBUNUH KUCING2 NIE!!!!! mereka buat satu pusat jagaan kucing terbiar dan tempatkan semua kucing2 disana.....sesiapa pun boleh pergi sana tgk kucing2 nie dan adopt.....

kwn2 smua kc minta pendapat daripada smua ape yang boleh kita lakukan....kucing2 nie tiada siapa yang dapat membela nasib mereka.....kc pun tak pasti wujud ke tidak perikemanusiaan untuk org yang zalim seperti itu....mungkin sbb tiada akta perlindungan bagi si comel nie semua.......