Welcome to all Beloved Friends

Feel free to explore my blog and feel comfortable to give comment but if you don't like I can't force you the exit door is OPEN

TAHUN 2012 YANG MENCABAR BUAT CATMANJA

Thursday, 22 March 2012

Rasanya sudah lama KC tak update apa-apa dalam blog nie sebab terlalu sibuk dengan tugas harian dan jugak menyelesaikan masalah sana-sini yang membuat kc pening kepala pikir sana sini.....

Untuk update sekarang kc ada total 24 ekor kucing kesayangan yang smua nye manja2 belaka dan pening kepala melihat karenah mereka semua...buat masa sekarang tiada gambar still nak upload byk2...

kepada semua kawan-kawan yang follow kc terima kasih dan kc harap tahun nie kc dapat buat plan yang lain utk dipaparkan....kc harap dpt mempaparkan kisah mengenai haiwan dan bukan fokus kepada kucing sahaja....

suatu yang baru

Wednesday, 8 June 2011

Hi semua rasa sudah lama sangat KC tak tulis apa2 dalam blog bukan menghilangkan diri atau saje2 tak nak updatekan blog tapi pergi mengembara seketika,tenangkan diri dan jugak mind relaxing focus......term baru KC. kali ini KC nak buat perubahan sikit dalam blog dan perubahan dari segi page dan lain2 yang akan di nilai semula yang mana KC rasa suka KC akan buat.....

KC pun dah mula berjaga2 dalam setiap apa yang KC nak lakukan yelah sesetengah orang kan bukan boleh terima apa orang lain buat dan ada sesetengah orang tu rasa diri mereka terkenal sangat dengan apa yang mereka buat akan cuba mengutuk orang lain yang yang berstatus biasa. Mereka nie biasa lah banyak perminat yang tak betul pun jadi betul sbb orang lain akan angguk je sbb tak tau perkara yang sebenar biasalah manusia.... tapi kc tak kisah lah....jangan orang tu kacau kc sudah sarang terbuan jangan dijolok kalau nak cari penyakit mari lah cuba.....kc nie bukan tak hormat orang kc hormat sgt cuma kc tak suka orang bertalam 2 muka cerita depan kat kite lain lepas tu cerita kat orang lain pulak KALAU EDUCATED !!! tapi otak entah kemana tak guna....sini kc nak luahkan ape2 yg kc rasa patut....

kc akan buat ape yang patut lepas nie....org kata kan nak sedapkan hati semua orang memang susah tapi orang lain yang hanya pandai berkata2 dan mulut celupar tak tahu hati orang lain sakit......manusia macam nie masuk hospital orang gila pun dia orang tak terima....hahaha!!!!

APAKAH SALAHKU!!!!!!!

Thursday, 5 May 2011


Kecik mempunyai 2 lagi org adik beradik yang telah terpisah untuk selamanya.....cerita nie mungkin berbelit-belit tapi nak ceritakan kebenaran nya terpaksa jugak tulis panjang2 sikit.....

minggu lepas kc diberitahu oleh seorang kakak nie yg kawan dia cuba nak selamatkan beberapa kucing yang ditangkap oleh DBKL sebelum dibunuh.....jadi kc cari lah org yang nak amik kucing nie dah jumpa cuma belum amik je kucing2 nie smua.....
yang nak diselamatkan ialah (long hair/medium hair/short hair).harga seekor dikenakan bayaran sebanyak RM15 oleh DBKL untuk duit menangkap kucing2 nie. hari jumaat lepas akak tu call kc untuk bgitau yang kwn dia dah hantar kucing2 tu semua kat umah dia dan kc boleh dtg amik.....jadi kc pun pergi lah mlm sabtu tu dgn penat nye tapi disbbkan atas dasar keperihatinan sabor je....bila kc sampai kat umah akak tu kc pun tertanya2 mane si kucing siam nie sbb akak ckp ade kucing siam cantik yang ditangkap oleh DBKL.....tiba2 akak tu ckp "minta maaflah kc kucing siam dah takde tak sempat nak diselamatkan DBKL dah bunuh pun" benggang jugak akak tu...yg kc hairan kenape tak boleh tunggu bukan ke dah buat janji temu dan booking dan semua tu dah comfirm takkan tak boleh tunggu kot bukan nye nak lari mane pun.....Lgi satu kucing2 yang kc amik semua nie mcm bukan kucing jalanan tapi mcm kucing perumahan yang ade tuan empu nye....kenape kc ckp camni sbb kucing2 nie nampak bersih dan tak kotor pandai berak kat pasir tak payah dibagitau pun dan tau mkn cats food.....kwn kakak yg pergi amik kucing kat DBKL tu nangis bile tgk keadaan kucing2 yang ade kat sana kerana menunggu nasib yang pasti menemui ajal nya.....

kc ingin bertanya pada smua wajarkah kucing2 yang sihat nie ditangkap dan dibunuh besar sangatkah kesalahan si comel nie jika dibandingkan penjenayah2 yang ada..... kc hormat kepada majlis bandaraya jasin walaupun mereka tangkap kucing2 yang berkeliaran tertapi mereka TIDAK MEMBUNUH KUCING2 NIE!!!!! mereka buat satu pusat jagaan kucing terbiar dan tempatkan semua kucing2 disana.....sesiapa pun boleh pergi sana tgk kucing2 nie dan adopt.....

kwn2 smua kc minta pendapat daripada smua ape yang boleh kita lakukan....kucing2 nie tiada siapa yang dapat membela nasib mereka.....kc pun tak pasti wujud ke tidak perikemanusiaan untuk org yang zalim seperti itu....mungkin sbb tiada akta perlindungan bagi si comel nie semua.......


Cats Fun Show The Mines 2nd Days 17.04.2011

Sunday, 17 April 2011

Nie la hari kedua untuk cats fun show di the mines resort anjuran kelab kucing malaysia.....Penat jugak kc hari nie nak jaga anak2 kat sane....tapi mmg best la byk benda lain yg kc dpt tengok bukan saje kucing ye anjing pun ade dan tak lupa jugak kepada shelter2 yg lain....

Persiapan untuk cats show competition






doktor haiwan pun ade utk bri vaksin kepada yg nak vaksin kucing mereka tapi kena bayar la mane ade free punye



kak azzah tengah pujuk browny takut sbb tak biasa dgn keadaan sekeliling

nie la anak papa 2nd time masuk pertandingan kucing.....sayang anak papa